Lichtendonk Hout
Houtbewerking en meubelmaken

 Hout fascineert mij al geruime tijd. Hout is een natuurproduct. Het imponeert en het leeft - óók als een boom omgezaagd is en het hout langzaam in plakken ligt te drogen. Wie met hout werkt, heeft iets puurs in handen en wordt met beide benen op de grond gezet. 

Het liefst werk ik met massief hout, maar toepassingen van plaatmateriaal met fineer of een HPL toplaag kan ik ook waarderen. 

Ik realiseer mij dat hout een kostbaar materiaal is, waar ik zorgvuldig en met aandacht voor duurzaamheid mee om wil gaan. Ik heb mijn opleiding tot meubelmaker gevolgd bij 'De Schrijn' - een mooie plek, gelegen op een boerenerf aan de rand van Langbroek. 

'De Schrijn' is een opleiding waarbij je niet alleen (hand)gereedschappen leert gebruiken, technieken en verbindingen aanleert en veel ontdekt over houtsoorten en afwerkingen - het is ook een plek waar je jezelf leert kennen als mens. 

Als beginnend houtbewerker en meubelmaker ben ik nog lang niet uitgeleerd...Ik werk momenteel 1 dag in de week in mijn werkplaats (Diemen). 

Ik neem opdrachten aan die mij aanspreken, voor mij binnen redelijke termijn af te ronden zijn en die aansluiten bij mijn vaardigheidsniveau. Ik denk graag mee bij het ontwerp. 

Daarnaast maak ik houten plinten voor platenspelers. Momenteel met name voor enkele bekende Thorens-modellen. 

Binnenkort presenteer ik hier, en op andere platforms, enkele modellen die te koop zijn.